Contact

Economische Faculteitsvereniging Rotterdam
Erasmus Universiteit Rotterdam
Visiting Address: HB-20
Burgemeester Oudlaan 50
Backoffice & post address: HB-108
Burgemeester Oudlaan 50
3062 PA Rotterdam
tel: 010 - 408 11 46
fax: 010 - 408 28 92

For students: info@efr.nl
For companies: commercial@efr.nl

Do you want to see or edit your EFR-membership details? Go to edit and log in.

Routeplanner

ING KPMG

EFR News

Part time recruitment 
Do you want to develop yourself and your cv besides your studies? Join a committee! More information 

New in Rotterdam 
Starting your studies next year? Come to the Introduction Weekend to get to know your fellow classmates! 

 

EFR/KPMG Research Project

Every year the EFR organises its very own Research Project where students are given the opportunity to apply their theoretical knowledge on a real-time business case for a prestigious company. 

This year the EFR/KPMG Research Project will invite students to challenge themselves within the unique environment of KPMG Advisory! 

Please note: this project will be in Dutch. 

True Value: Maak jij de business case voor duurzaam ondernemen?

Welke invloed heeft maatschappelijke waardecreatie op het financieel resultaat van ondernemingen? En hoe kunnen ondernemingen hierop sturen?

Wil jij weten hoe het is om als consultant te werken voor een grote multinational? Hou jij van een uitdagingen? Wil jij je kwaliteiten laten zien aan KPMG, ervaring opdoen als consultant bij KPMG Advisory en denk jij de business case voor sustainable entrepreneurship het beste op te kunnen lossen? Meld je dan nu aan voor het EFR/KPMG Research Project!

 

EFR/KPMG Research Project

Wegens het succes van vorig jaar, dit jaar opnieuw!

De deadline voor aanmelden is woensdag 14 oktober. 

Wil jij weten hoe het is om als consultant te werken voor een grote multinational? Hou jij van een uitdagingen? Wil jij je kwaliteiten laten zien aan KPMG, ervaring opdoen als consultant bij KPMG Advisory en denk jij de business case voor sustainable entrepreneurship het beste op te kunnen lossen? Meld je dan nu aan voor het EFR/KPMG Research Project!

Wat is het EFR/KPMG Research Project

Samen met KPMG Transaction Services en KPMG Sustainability, beide onderdeel van KPMG Advisory, biedt EFR jou de mogelijkheid om onder leiding van internationale professionals een uniek onderzoek te doen. Gedurende acht weken doorloop je de drie stappen tot waardecreatie aan de hand van enkele real life cases. Het project wordt afgesloten met een intensieve ‘crunch' dag in het duurzame gebouw van KPMG in Amstelveen, waarbij je wordt uitgedaagd om een innovatieve investeringscasus te maken die beoordeeld wordt door een jury. De beste ideeën kunnen het verschil maken voor de klant! Ontwikkel jezelf door ervaring op te doen bij KPMG Advisory onder intensieve begeleiding en bewijs jezelf als consultant!

Het project: ‘'A New Vision of Value''

Externe effecten hebben in toenemende mate invloed op de waardecreatie van bedrijven, zowel op het resultaat als op het risicoprofiel. Hoe moeten bedrijven hierop reageren?

KPMG's True Value methodologie biedt bedrijven de mogelijkheid om in drie fases een beter beeld te vormen van de internalisatie van deze externe effecten en strategieën te ontwikkelen om de mogelijkheden tot waardecreatie te benutten en risico's te minimaliseren. De eerste fase bestaat uit het identificeren en kwantificeren van positieve en negatieve externe effecten om het ‘werkelijke' bedrijfsresultaat te beoordelen, gevolgd door een analyse van de drivers van internalisatie om de risico's op toekomstige kasstromen te begrijpen. De laatste fase is het ontwikkelen van strategieën voor investeringscases om zakelijke en maatschappelijke waarde te creëren. Zal de uitkomst jou verbazen?

Tijdens het project maak je kennis met het bedrijfsleven en vooruitstrevende technologie. Samenwerken op locatie, netwerken op vrijdagmiddagborrels en presenteren in onze state of the art HALO room maken dit project een unieke ervaring. Het project en de ‘Lunch to Crunch' geven jou de kans op een vliegende start van je carrière.

Wat krijg jij ervoor terug?

 • Bij een voldoende afronden van het project kan je hier 4 ECTS voor ontvangen als vrij keuzevak
 • Een aanbevelingsbrief van de senior staff van KPMG.
 • Werk als een consultant voor een internationaal toonaangevend bedrijf
 • Krijg intensieve begeleiding van internationale KPMG professionals die jou wekelijks van tips zullen voorzien om jouw consultancy vaardigheden te versterken
 • Leer een investeringscasus met nieuwe methodologieën op te lossen
 • Speel jezelf in the picture en krijg een voordeel bij je sollicitatie voor een stage of baan bij KPMG
 • Werk op het hoofdkantoor van KPMG en kom door middel van lunches en borrels op de vrijdagmiddag in contact met hoogeplaatste KPMG medewerkers van zowel Advisory als de Accountant tak.

Voor wie is het?

Alle Bachelor 3 en Master studenten. Alleen ESE Bachelor 3 studenten komen in aanmerking voor het verdienen van 4 ECTS. Ook niet ESE studenten kunnen zich inschrijven voor dit project.

Masterstudenten kunnen het project gebruiken als extracurriculaire activiteit  die zeer gewaardeerd wordt door je toekomstige werkgever.

Waar kan je jezelf aanmelden?

Klik op de Tab ‘Apply‘ en vul je informatie in!

Heb je vragen? Stuur een mail naar pm.career@efr.nl

Het EFR/KPMG Research project zal plaatsvinden tussen 26 oktober en 18 december (BLOK 2).

 

 • 28/10: 9:00-14:00 / Kick-off
 • 13/11: 9:00-12:00 / KPMG Advisory Training
 • 20/11 / Presentatie Fase I (KPMG)
 • 11/12 / Eindpresentatie (KPMG)

 

 

Tevens krijg je als deelnemer een officiële KPMG Advisory training waarin je jezelf als student op een unieke manier kan ontwikkelen (datum volgt later). 

 

 

Design & development by Zicht online © EFR 2017 Sitemap Disclaimer Colophon Terms & Conditions
Logo Erasmus Universiteit Rotterdam