Felix Wayland, Raymond Koeken, Emanuel Sachse

Geest, Emiel

Felix Wayland, Raymond Koeken, Emanuel Sachse

263956_fullimage_cnt-felix-wayland.jpg

Een spannende werkomgeving voor de jonge generatie

ING is niet alleen voor ervaren professionals een interessante werkomgeving, het is ook een spannende en boeiende plek om te werken voor de nieuwe generatie talenten. Felix, Raymond en Emanuel - drie stagiairs bij ING Debt Capital Markets Origination in Amsterdam - kunnen dat bevestigen.

Debt Capital Markets Origination faciliteert de origination en distributie van kapitaal via de schuldkapitaalmarkt. De afdeling helpt bedrijven en financiële instellingen die tussen de €500 miljoen en €1,5 miljard aan obligaties op de markt brengen. Het is de ‘tussenpersoon' tussen bedrijven en investeerders.

Zeer divers team

Debt Capital Markets Origination is een zeer divers team, met collega's van over de hele wereld. Felix: “Engels is de hoofdtaal, zowel op kantoor als met klanten en investeerders. Onze zakelijke klanten zijn gevestigd in heel Europa, en we werken met financiële instellingen wereldwijd.” De drie jongens illustreren zelf ook het internationale karakter van de teams: Felix is Zuid-Afrikaans en groeide op in Azië, Raymond is Nederlands en Emanuel is geboren in Amsterdam en studeerde en werkte in de VS. 

Echte actie

De drie werken af en toe samen aan een gezamenlijke opdracht, maar ze zoeken elkaar op voor lunches, borrels en meetings met andere ING-stagiaires. “Het is heel interessant om te leren hoe andere teams werken.”  

Hoewel ze starters zijn, zijn ze volwaardige leden van hun teams.  Felix: “Als stagiair ondersteunen we onze senior collega's bij diverse grote projecten. We zijn nauw betrokken bij de echte actie. Een ondersteunende taak kan bijvoorbeeld zijn het voorbereiden van de prijsstelling van een obligatie. Een van de belangrijkste opdrachten waar we samen aan hebben gewerkt was het voorbereiden van een presentatie voor een pitch voor een zakelijke klant. We hebben tot het eindproduct aan de presentatie gewerkt, dus het was serieus business en super om zo'n grote kans en verantwoordelijkheid te krijgen. Het zegt veel over de manier waarop ING omgaat met zijn stagiairs.”

Niet alleen maar cijfers controleren

Alle drie waarderen ze de manier waarop hun teams hen betrekken bij hun dagelijkse werkzaamheden. Raymond: “Je zou verwachten dat je als stagiair wordt ondergedompeld in het berekenen en controleren van cijfers, maar zo is het helemaal niet! We krijgen de kans om echt voor klanten te werken en te leren hoe het is om deel uit te maken van een professioneel team.” Felix: “We gaan dieper in op de praktische kant van financiën en ontdekken hoe we wat we op de universiteit hebben geleerd kunnen toepassen. Daarnaast komen we in aanraking met de dingen die je niet op school kunt leren, zoals zakelijk gedrag, zakelijke communicatie en de ethische kant van omgaan met klanten.” Emanuel voegt toe: “Al onze collega's zijn bereid om ons te helpen met elk onderwerp en om al onze vragen te beantwoorden. Ze geven duidelijk veel om de stagiairs en willen echt dat we leren en ons ontwikkelen. Dat maakt het zoveel gemakkelijker, leuker en leerzamer om stagiair te zijn.”

Over Felix

Felix is geboren in Zuid-Afrika en opgegroeid in India en Singapore. Hij studeert bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hij beoefent al zijn hele leven vechtsporten en probeert zijn trainingen op peil te houden nu hij in Amsterdam werkt. In zijn vrije tijd gaat hij graag uit met vrienden en hij is dol op fotografie.

Over Raymond

Raymond kreeg niet alleen een stageplaats maar ook een vriendin in Amsterdam en probeert zijn tijd te verdelen tussen Amsterdam en Rotterdam, waar hij woont. Hij studeert aan de Erasmus Universiteit en doet een bachelor in zowel bedrijfseconomie als fiscaal recht. In het weekend tennist hij en geniet hij van het studentenleven.

Over Emanuel

Emanuel verhuisde naar de VS toen hij 17 was, maakte daar de middelbare school af, behaalde een bachelorsdiploma in finance en werkte een jaar als financieel planner in vermogensbeheer. Hij verhuisde naar Frankrijk voor zijn master Investment Banking and Capital Markets. In de VS werd hij gek op basketbal, en terug in Nederland speelt hij nog steeds. Zijn weekends staan in het teken van sport en uitgaan met vrienden.

Back to top
Cancel